Évènement

Le festival Utopies

11 t/m 24 april 2022
Image

Dit voorjaar nodigt het team van de Alliance Française van Amsterdam u uit om tijdens een uniek festival samen Francofone en Europese culturen te vieren. De eerste editie van dit festival bestaat uit een veelzijdig programma met concerten, debatten, documentaires en ontmoetingen, zelfs in de vorm van workshops voor de allerjongsten. Waarom..? Om samen onze utopieën te bedenken, verkennen, zingen en dansen!

De Alliance Française van Amsterdam droomt groots en neemt graag een optimistische houding aan, vooral in de context van de kritieke situatie waarin de onderwijs- en culturele sector zich sinds 2020 bevindt.

Image

Voor de Franse zangers Pomme en Mathieu Boogaerts is het Frans de taal van dromen en sentiment. Zij geven concerten in de Amsterdamse Boom Chicago en de Melkweg. Het is bijzonder dat beide artiesten voor het eerst zullen optreden in Amsterdam.

Ontdek met de documentaires Les Pépites en Utopia(s)? hoe optimisten wereldwijd streven naar een betere wereld, meer betrokken bij het milieu en hun naasten. Ontmoet de regisseurs Xavier de Lauzanne en het collectief DataGueule en wandel de bioscoop Het Ketelhuis uit met het verlangen de wereld te veranderen!

In Spui 25 vindt een conferentie plaats over de Europese geopolitiek met Fabrice Leggeri, directeur van Frontex. Hij legt uit en gaat graag het gesprek aan.

Het festival richt zich ook op de jeugd. Want zij zijn de toekomst en maken de wereld van morgen. Docenten van de Alliance Française van Amsterdam organiseren twee unieke workshops voor jongeren waarin zij worden uitgedaagd om hun eigen utopieën in beeld te brengen.

Klik hier voor meer info

 

Bron: site www.afamsterdam.nl

Mise à jour le
Mardi 12 avril 2022 - 10:04 par TV5MONDE